Dinamo ar putea face mega-transferul iernii în Superliga. Santi Mina, un atacant spaniol condamnat la patru ani de închisoare

de: Beatrice Dumitru
18 01. 2024

Dinamo a adus trei jucători într-o singură zi, după ce a încheiat stagiul de pregătire din Antalya. Dar șefii ”câinilor” pregătesc mega-transferul iernii. Un atacant de 28 de ani, cu 84 de goluri pentru Celta și Valencia. Fotbalistul are o condamnare de patru ani pentru abuz sexual.

Ce transfer pregătesc șefii lui Dinamo

Pe perioada cantonamentului din Antalya, Dinamo a transferat un singur jucător: fundașul central nord-macedonean Darko Velkovski. Dar în ultimele 24 de ore, conducătorii clubului din Ștefan cel Mare au reușit să mai facă alte trei mutări. Este vorba despre mijlocașii centrali Domagoj Pavicic (croat) și francezul de 30 de ani Eddy Gnahore.

Conducătorii lui Dinamo au anunțat că vor să mai transfere un atacant, iar pe lista lor se află mai multe nume. Printre acestea, și unul cunoscut în fotbalul european, spaniolul Santi Mina. Acesta are 28 de ani și de-a lungul carierei a bifat echipe importante din țara natală, cum ar fi Celta Vigo și Valencia, pentru care a înscris în total 84 de goluri, în toate competițiile, inclusiv în Liga Campionilor și Europa League, și a furnizat și 36 de pase decisive, notează ProSport.

Santi Mina a fost jucător la Valencia și Celta Vigo. Sursa foto Profimedia

Ne dorim cu siguranță și un atacant. Nu vreau să vorbesc despre bani și contracte. Vrem să luăm deciziile cele mai bune. Suntem în această procedură de transferuri, dar nu înseamnă că am și rezolvat problemele”, a spus administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu.

Cu ce probleme se confruntă Santi Mina

Santi Mina se confruntă, însă, cu probleme în viața personală. În primăvara anului 2022, el a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru agresiune sexuală, motiv pentru care a fost exclus la scurt timp din lotul celor de la Celta Vigo. Acest lucru îi face pe șefii dinamoviști să se mai gândească în privința transferului.

Citește și: Jucătorii cu cele mai mari salarii de la Dinamo. Cine sunt și cât câștigă pe lună

Fotbalistul a făcut recurs, dar nu a fost judecat, și a solicitat să fie reprimit la echipă. Dar șefii lui Celta Vigo au decis să-l împrumute în Arabia Saudită, la Al-Shabab. În iunie 2023, împrumutul a expirat și Santi Mina s-a întors la Celta Vigo, dar a fost pus pe liber după doar două luni.

Jucătorii care au plecat de la Dinamo

Dinamo va juca în etapa inaugurală din 2024, cu Petrolul, la Ploiești. ”Cîinii” se află pe locul 15 în clasament,, cu doar 16 puncte, după 21 etape. În plus, roș-albii au cel mai slab atac din campionat, cu doar 13 goluri marcate.

Citește și: Ionuț Negoiță anunță apocalipsa la Dinamo. „Va fi o minune dacă nu retrogradează”

Înainte de cantonamentul din Turcia, antrenorul Zeljko Kopic a renunțat la cinci jucători: Cătălin Țîră, Filip Dujmovic, Iulian Roșu, Deniz Giafer și Valentin Borcea, ultimii doi fiind împrumutați la CS Tunari.